Spelend leren. Leren door te spelen. Onderzoeken wijzen uit dat je veel kunt leren door het spelen van spelletjes, zoals plannen, concentratie en logisch denken. Daarom starten we Pumpkin Games Academy om onderwijs, spelen en leren met elkaar te verbinden.Online leeromgeving

Pumpkin Games Academy is een online leeromgeving. Kinderen loggen in en krijgen zo toegang toegang tot de verschillende cursussen. Voor elk spel worden verschillende cursussen gemaakt. Je hoeft je dus nooit vervelen.


Verrassende invalshoeken

Het eerste spel in de Academy lijn is Bloqs. Bloqs is een heel leuk familiespel. Binnen Academy leren kinderen over oppervlakte en inhoud (gekoppeld aan de kubus die gemaakt wordt in het spel), zijn er bouwplaten te vinden van andere ruimtelijke vormen (zoals een piramide, een prisma en een balk) en vind je extra opdrachten met het spelmateriaal. 


Interactieve spelregels

Leer de spelregels niet uit een boekje, maar online.Door middel van korte teksten, interactieve afbeeldingen en controlevragen kunnen kinderen zich zelfstandig op een innovatieve manier de regels van een spel eigen maken.


Nieuwe dingen leren

Bij elk spel worden worden online lesactiviteiten in de vorm van micro-cursussen aangeboden, waarin kinderen nieuwe dingen leren die qua onderwerp en inhoud aansluiten bij het spel. Denk daarbij aan ruimtelijke inzicht, programmeren of kennis over een bepaalde onderwerp. Elke cursus bestaat uit interactieve oefeningen en leuke opdrachten.


Puzzels, spelletjes en meer

Academy is niet alleen leren, maar ook andere leuke dingen. Denk daarbij aan puzzels, bouwplaten en online spelletjes. 


Interesse in Academy?
Neem contact met ons op en wij vertellen je alle mogelijkheden. Samen gaan we leren leuker maken. Samen we leren en leren met elkaar verbinden.